Center for Liberal Strategies

18 март, 2010

С апокрифи ли ще се занимаваме или…

Публикувано в: Uncategorized — Gogi @ 02:37

От вчера насам телефонът ми е звънял над 60 пъти и всеки път с въпроси за някакви предложения за някакви мерки изброени на някакво листче незнайно как попаднало в незнайно чие полезрение.

След известно време, в което не можех да повярвам какво се случва, формулирах своята позиция. Тя е проста.

Анонимни апокрифи не коментирам.

Но изрично и яростно, въпреки невероятния шум който тази анонимка вдигна, ще продължа да настоявам, че в момента българското общество е изправено пред избор между две неща. Дали да си остави бюджета да се продъни, както е тръгнал от началото на годината насам, или да го стегне и оздрави.

Ако е първото, да го решаваме и да даваме нататък. Но да го решим истински - всеки да се покаже с името си, с аргументите си, с отговорността си и после да си я носи.

Ако е второто, да го решаваме и да почваме да мислим как да стане. И честно да си кажем, че без болка,  неприятни усещания и лишения няма да мине.

Най-вредното, което вчерашната анонимка може да ни причини, е упоени и втренчени в приказната й жълтинка да забравим, че този избор стои пред нас и не може да ни се размине. Той ще бъде направен, осъзнаваме ли го или не. И ще има последствия.Няма коментари »

Все още няма коментари.

RSS хранилка за коментарите по тази публикация. Адрес за TrackBack

Вашият коментар

Задвижвано от WordPress